Free shipping over 50 BGN

MagneMix

50 таблетки
24,00 лв19,89 лв
Place an order with just 1 click
Free shipping over 50 BGN

Crumpy
Nervous system
Cardiovascular system
Stress and anxiety
Muscle relaxant

Описание

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ПРИЕМА НА MAGNEMIX:

Качествени съставки, които се усвояват лесно и щадят стомаха

Предотвратява мускулните крампи

По-добро усвояване на витамин Д и Калций

По-добро възстановяване

Пълноценен сън

Намалени нива на стрес и тревожност

Магнезият е основно диетично хранително вещество и е един от най-разпространените минерали в тялото. Той действа като електролит и е кофактор за повече от 300 ензима. Магнезият е необходим за производството на енергия (АТФ), метаболизма на глюкозата, синтеза на ДНК и протеини, нервната проводимост, здравето на костите и сърдечносъдовата регулация, наред с други функции. Той също така играе решаваща роля в синтеза и активирането на витамин Д.

Повече от половината от населението не приема достатъчно магнезий, вероятно защото хранителните източници, които присъстват ежедневно в менюто им са бедни на този така важен минерал. Дефицитът му повишава риска от затлъстяване, диабет, сърдечносъдови заболявания, метаболитен синдром и остеопороза. А това е основен проблем за общественото здраве, особено за възрастните хора.

Ниските нива на магнезий се свързват с по-висок риск от диабет и е доказано, че добавките с магнезий намаляват кръвната глюкоза и подобряват инсулиновата чувствителност особено при хора, които са инсулиново резистентни и/или с магнезиев дефицит и/или при жени с гестационен диабет. Допълнителният прием на този минерал също изглежда понижава кръвното налягане при хора с дефицит на магнезий и при тези, които имат повишено кръвно налягане (хипертония).

Има някои индикации, че добавките съдържащи този минерал могат да нормализират свързаните с възрастта промени в моделите на съня или да го подобрят при хора, които имат безсъние, да намалят честотата и интензивността на мигренозното главоболие, и отслабват предменструалните симптоми при жените.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ MAGNEMIX

Magnemix е изграден от двата най-усвояеми и щадящи стомаха видове магнезий. Това са магнезиев бисглицинат и магнезиев лактат.

Магнезиевият бисглицинат, което е техническото наименование на магнезиевия глицинат е хелатна форма на магнезий. Това означава, че се усвоява лесно от тялото и осигурява висока бионаличност. Той е прикрепен към две молекули на неесенциалната аминокиселина глицин.

Магнезиевият лактат се образува чрез свързването на магнезия с млечна киселина. Тази форма на магнезий се абсорбира лесно и може да бъде по-лека за храносмилателната система от други видове.

Начин на приемане: от 2 до 4 таблетки дневно. Продуктът може да се приема, както на гладно, така и след хранене. За по-качествен сън вземете две таблетки 30 минути преди лягане.

Reviews from customers
No reviews added yet.

Оставете вашият отзив

Similar products
MagneMix
MagneMix
50 таблетки
24,00 лв
19,89 лв
Add To Cart
Cart (0)
Your basket is empty!

Products