Free shipping over 50 BGN
About us Video Blog Laboratory FAQ's Contacts

Cardiogen

30 веган капсули
35,00 лв
Place an order with just 1 click
Free shipping over 50 BGN

Blood pressure
Cardioprotector
Natural anticoagulant
Normal blood circulation

Janoshik ЛАБОРАТОРНО ТЕСТВАН ЗА ЧИСТОТА И ИДЕНТИЧНОСТ НА ПРОДУКТА В ТРЕТА НЕЗАВИСИМА ЛАБОРАТОРИЯ - JANOSHIK CZECH REPUBLIC. ВИЖ ТУК и ТУК.
Описание

Кардиоджен е хранителна добавка, създадена с цел активно подпомагане на здравето на сърцето и кръвоносната система. Съставките, включени в тази формула, са подбрани след задълбочено проучване, за да предоставят широка гама от благоприятни ефекти върху сърдечно-съдовата функция. Продуктът е предназначен за хора, които искат да укрепят сърцето си и да се предпазят от развиване на сърдечно-съдови заболявания. Кардиоджен може да подпомогне съпътстващите терапии при възстановяване след инсулт и инфаркт.

ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА КАРДИОДЖЕН

- Може да помогне за възстановяване след инсулт и инфаркт

- Защитава сърдечно-съдовата система

- Естествен антикоагулант

- Може да понижи високо кръвно налягане

- Благоприятен ефект върху кръвоносната система

- Подобрява кръвообращението

- Може да помогне при разграждането на тромби и фибрин

Кои са активните съставки

Салвиа Милтиориза (известна също като Даншен) е азиатска билка, за която се знае, че има благоприятен ефект върху кръвоносната система. Над 80 различни съединения са идентифицирани в Даншен. От всички тези съединения, основните с фармакологично значение изглежда са салвиановата киселина и таншиноните (включително таншинон IIA).

Доказано е, че салвианова киселина А разширява коронарните артерии, инхибира агрегацията на тромбоцитите, подобрява микроциркулацията и защитава миокарда от реперфузионно увреждане на исхемичното сърце. Той може също да инхибира апоптозата на миокардните клетки, като същевременно защитава клетките от свободни радикали и хомоцистеинемия. Салвионоловата киселина B може да допринесе за сърдечната защита чрез инхибиране на окисляването на LDL протеини (предотвратяване на поглъщането от макрофагите) и инхибиране на агрегацията на тромбоцитите

Исторически е бил използван в Китай с ефикасност за лечение на сърдечни заболявания като ангина пекторалис и наскоро показа ефикасност при цереброваскуларни заболявания и хиперлипидемия; По същество заболявания на кръвообращението.

Доказано е, че този растителен екстракт инхибира ангиотензин конвертиращия ензим (АКЕ), понижава кръвното налягане, разширява артериите и намалява съсирването на кръвта. АКЕ инхибиторите са широко изследвани при сърдечно-съдови заболявания и е показано в няколко клинични проучвания, че намаляват риска от страдание от първичен или вторичен инсулт. Известно е, че тези инхибитори намаляват риска от инсулт. Основният механизъм на тази защита изглежда е в понижаването на кръвното налягане. Вероятно обаче са включени и други механизми, включително намаляване на образуването на съсиреци чрез редуциране на сърдечната фибрилация и понижаване на нивата на ангиотензин. Ангиотензинът има няколко потенциално опасни ефекта по отношение на инсулт, включително хипертония, повишаване на норадренергичната нервна активност и блокиране на обратното захващане на норепинефрин в мозъка. Мозъчната исхемия и реперфузия по време на инсулт причиняват освобождаването на много невротрансмитери, включително норепинефрин, отчасти поради изчерпване на АТФ. Ефектите на ангиотензин върху нивата на извънклетъчните невротрансмитери по време на исхемия и реперфузия в мозъка могат да бъдат опустошителни. Доказано е, че Даншен намалява освобождаването на норепинефрин, допамин и серотонин по време на мозъчна исхемия.

Тромбозата вследствие на атеросклерозата е основна причина за инсулт. Малки тромби се задържат в малките артерии на мозъка, особено средната церебрална артерия, и причиняват исхемия. Фибринолитичните ензими, които обикновено се намират в кръвта, като плазмин, разграждат съсиреците в рамките на няколко часа и позволяват реперфузия. Известно е, че разтварянето на съсиреци с тъканен плазминогенен активатор е от полза при някои пациенти с инсулт, при условие че се използва в рамките на 3 часа след инсулт. Инхибирането на образуването на съсирек и потенциалното разтваряне на съсирека е доказано в много клинични изпитвания на Салвиа Милтиориза. Установено е, че тя повишава протеолизата на фибриноген до продукти на разграждане на фибриноген. Това е уникален механизъм на антикоагулация в сравнение с други антикоагулантни лекарства, които са склонни да предотвратяват образуването на съсиреци чрез намеса във функцията на тромбоцитите или намеса в действието на тромбина или витамин K. Индуцираната от Даншен артериална дилатация в мозъка може да помогне за по-добра реперфузия на мозъка, позволявайки по-бързо възстановяване. Исхемията води до намаляване на нивата на ATP и NAD в мозъка. Реперфузията позволява на кислорода да се върне обратно в мозъка и да образува реактивни кислородни радикали, особено когато митохондриалните и клетъчните ензими не функционират ефективно поради ниски кислородни напрежения. Тези кислородни радикали могат да увредят клетъчните макромолекули, включително ДНК, и да предизвикат апоптоза и некроза.

През 1991 г. е публикувано проучване относно употребата на Салвиа Милтиориза при 120 пациенти с инсулт. Проучването е рандомизирано, но не заслепено или плацебо контролирано. Има 96 мъже и 24 жени на възраст между 50 и 84 години. Пациентите са имали инсулти (86 случая) или преходни исхемични атаки (14 случая). На тях им е приложен Даншен, съдържащ 40 mg таншинон IIA в 40 ml инжекция или 500 ml интравенозно вливане. Времето на приложение след исхемичната атака варира от 3-10 часа в случаите на преходна исхемична атака или 1-15 дни в случаите на инсулт. Препаратите от Салвиа Милтиориза са с 88% ефективност при облекчаване на симптомите на исхемичните заболявания.

След 1997 г. бяха публикувани много проучвания, сравняващи Салвиа Милтиориза с други билкови препарати. Даншен се превърна в стандартна терапия за инсулт и други исхемични състояния в Китай. ОТ тогава до 2006 година са публикувани 17 доклада за клинични изпитвания за употребата на растителният екстракт при инсулт. Всички тези опити установиха, че Салвиа Милтиориза подобрява качеството на живот при пациенти с инсулт. Установено е, че продуктът е ефективен при намаляване на неврологичните симптоми на инсулт в диапазон от 33% – 100%, със средна стойност от 74%.

Натокиназата не е свързана с никоя от известните кинази. Тя е серинова протеаза, пречистена и извлечена от натто традиционна японска храна, произведена от ферментацията на соеви зърна с бактерията Bacillus subtilis. Натто се счита за фибринолитична храна-чудо. През 1980 г. Хироюки Суми, японски изследовател в Медицинския факултет на Чикагския университет, открива, че тази храна може да разтваря изкуствения фибрин. Суми и неговият екип извличат ензим от натто, който не само разгражда фибрин, но и плазминов субстрат. Той нарече този нов фибринолитичен ензим „наттокиназа“. Продуктът е обстойно проучен в Япония, Корея и Китай. Наскоро фибринолитичният му (анти-съсирващ) капацитет е признат от западната медицина. Националната научна фондация в Съединените щати е проучила и оценила безопасността на Натокиназата. Същата има ефект както върху артериалната тромбоза, медиирана от оксидативно увреждане, така и върху индуцираната от възпаление венална тромбоза. Когато железен хлорид (FeCl3) се прилага към увредените артерии, това води до оксидативна тромбоза и адхезия на тромбоцитите. След употреба на Натокиназа, обаче, образуването на тромби и тромбоцитната агрегация се инхибират. Ефектите на този продукт са подобни на добре познатия разредител на кръвта аспирин. За разлика от аспирина, който често предизвиква кървене или стомашни язви, Натокиназата подобрява притока на кръв без никакви неблагоприятни ефекти. Тя има силна способност да разгражда тромби и фибрин. Съобщава се, че дори единична доза води до фибринолиза чрез разцепване на омрежен фибрин. В проучване на 12 здрави млади мъже на случаен принцип е приложена една капсула (2000 FU). Концентрацията на антитромбин в кръвта им се повишава значително два часа след пероралната консумация на Натокиназата.

Не са проведени много проучвания, но едното изследване при хора, директно оценяващо кръвното налягане, отбелязва намаляване както на систолното, така и на диастолното кръвно налягане с ниска доза натокиназа.

Начин на употреба от 1 до 2 капсули дневно, преди или след хранене.

Внимание: Кардиоджен е изключително силен. Да не се съчетава с други продукти разреждащи кръвта!

Reviews from customers
No reviews added yet.

Оставете вашият отзив

Similar products
Cardiogen
Cardiogen
30 веган капсули
35,00 лв
Add To Cart
Cart (0)
Your basket is empty!

Products