Free shipping over 50 BGN

β-nicotinamide mononucleotide (NMN)

60 веган капсули
75,00 лв
Sorry, the product is out of stock!

Vitality
NAD+ Booster
DNA Repair
Healthy Aging
Metabolic Function

Janoshik ЛАБОРАТОРНО ТЕСТВАН ЗА ЧИСТОТА И ИДЕНТИЧНОСТ НА ПРОДУКТА В ТРЕТА НЕЗАВИСИМА ЛАБОРАТОРИЯ - JANOSHIK CZECH REPUBLIC. ВИЖ ТУК.
Описание

Застаряването на човечеството е едно от най-големите глобални предизвикателства, тъй като делът на световното население над 55 години ще се удвои в близките две десетилетия. Неизбежният ход на стареене води до намаляване на различни физиологични процеси, включително двигателна и когнитивна функции, зрение, слух и имунитет. Тези спадове допълнително причиняват заболявания, свързани със стареенето, като диабет, рак и деменция Поради това, търсенето на здравни продукти, които да забавят на този етап необратимото, за осигуряване на дълголетие, както и за облекчаване на усложненията, свързани с възрастта, също се увеличава. Сред различните здравни продукти против стареене Никотинамид мононуклеотидът (NMN) привлича вниманието на потребителите и научната общност.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ПРИЕМА НА ПРОДУКТА:

- Повишени нива на НАД+

- Увеличаване на желанието и възможността за повече физическа активност

- Жизненост и по-бавно настъпване на умората

- Подобряване на метаболитната функция

- Забавя процесите на стареене

Какво е NMN

Никотинамид мононуклеотид (NMN) е един от основните прекурсори на Никотинамид аденин динуклеотид (NAD+) — основен ензим за различни критични клетъчни функции, включително метаболизъм, възстановяване на ДНК, клетъчен растеж и оцеляване.

Тъй като нивата на NAD+ са важни за поддържане на работата на митохондриите на оптимални нива, Никотинамид мононуклеотидът се разглежда като едно от най-важните съединения по отношение на клетъчното здраве. Нивата на NAD+ в тялото намаляват с напредване на възрастта и се свързват с понижено производство на енергия в митохондриите, оксидативен стрес, увреждане на ДНК, когнитивен спад и възпалителни процеси. Въпреки това, NMN, като негов предшественик, може да забави този процес, като повиши така нужната на организма молекула.

Трябва да отбележим, че способността на нашите клетки да произвеждат енергия намалява с напредване на възрастта. Въпреки че науката не е дала ясен и категоричен отговор, защо се случва това, изследванията са открили, че нивата на NAD+ намаляват с напредване на възрастта. Това води до убеждението, че понижените стойности са отговорни за по-ниските енергийни нива. От тук следва и обоснованият извод , че използването на добавка с Никотинамид мононуклеотид може да компенсира загубата на производство на енергия . Освен това проучванията установяват, че редовното приемане на NMN повишава концентрациите на NAD+ в тялото ( черния дроб, мускулите, бъбреците, панкреаса, кръвоносните съдове и очите). Ползите от Никотинамид мононуклеотид обаче не се ограничават до тук. Някои изследвания показват, че NMN може да повиши глюкозния толеранс и да увеличи производството на инсулин при условия на диета с високо съдържание на мазнини. В последната година се спекулира и за подобряване на зрението и слуха благодарение на тази хранителна добавка, но тепърва предстои предизвикателството пред науката да го докаже.

Как се абсорбира

NMN може да се усвоява невероятно добре сам по себе си, но с няколко предупреждения! Като начало изобщо не се абсорбира в стомаха и съединението е донякъде чувствително към киселинната среда в стомаха ни. Вместо това се усвоява много бързо и лесно в тънките черва. Това се дължи на факта, че NMN има свой собствен специфичен транспортер в тънките черва, наречен Slc12a8.

Начин на приемане

От 2 до 4 капсули дневно. За хора над 55 годишна възраст оптималната доза е 6 капсули. Препоръчително е продукта да се приема сутрин.

Reviews from customers
ИТ
28.09.2023
Confirmed customer Ивелин Тонев
Да не повярва човек, че в нашата родина се произвеждат иновативни неща. Най-добрият продукт в света. Препоръчвам на всички хора над 30 години - опитайте и няма да искате да го спирате. Приемам по 4 капсули дневно и се чувствам невероятно. Никоя друга добавка не може да се доближи като ефект.
ДС
16.08.2023
Confirmed customer Даниел Стоев
Чиста енергия! Това ми е първата асоциация, като чуя NMN. Продуктът работи. Но препоръчвам двете дози да се пият наведнъж сутрин, само така не ми се отразява на съня. И не бъркайте NMN с кофеин или други енергийни съставки. Нямат нищо общо!
КП
12.08.2023
Confirmed customer Калин Петров
Много неща съм изчел за NMN-a. Категорично не мисля да го спирам. Най-добрият Над+ бустер, който съм приемал. Толкова енергичен с никой продукт не съм се чувствал.
НН
10.08.2023
Confirmed customer Н. Николов
От 4 капсули трудно заспивах. Намалих дозата на 3 и определено е по-добре. Максималната доза явно е за по-възрастни, а не за хора под 40 години. А имам познати приемат по 6 капсули на ден. Чиста лудост е за мен такава доза. Аз ще стоя буден няколко дни, ако изпия толкова.
ПТ
09.08.2023
Confirmed customer Пламена Терзиева
Крайно време беше и в България да се появи NMN, а не да купуваме от Щатите. Този продукт промени моя живот и този на баба ми. Толкова жизнена не е била от десетилетия. Четох, че може да подобри зрението и слуха, освен всички други ползи.

Оставете вашият отзив

Similar products
β-nicotinamide mononucleotide (NMN)
β-nicotinamide mononucleotide (NMN)
60 веган капсули
75,00 лв
Cart (0)
Your basket is empty!

Products