Free shipping over 50 BGN
About us Video Blog Laboratory FAQ's Contacts
ШОДЪН АШВАГАНДА: АДАПТОГЕН С МНОЖЕСТВО ПОЛЗИ
ШОДЪН АШВАГАНДА: АДАПТОГЕН С МНОЖЕСТВО ПОЛЗИ
Added on 13.11.2023
ШОДЪН (SHODEN®) АШВАГАНДА: АДАПТОГЕН С МНОЖЕСТВО ПОЛЗИ

Ашваганда, също известна като "Withania somnifera," е растение, известно със своите адаптогенни свойства и дългата си история на използване в аюрведичната медицина. Този чудесен билков адаптоген предлага множество ползи за здравето и се радва на все по-голяма популярност в съвременния свят. В тази статия ще изследваме какво са адаптогените, кои са най-популярните сред тях, как работи ашваганда, какви са нейните ползи и как се различава SHODEN® Ashwagandha от останалите на пазара.


 1. Какво са адаптогените?


Адаптогените са растения, билки и съединения, които помагат на организма да се справя със стреса и да поддържа равновесие. Те работят като регулатори, които помагат на тялото да се адаптира към физически, емоционални и химични стресове. Адаптогените могат да подобрят общата устойчивост на организма и да помогнат за поддържането на оптимално физическо и умствено здраве.


 2. Кои са най-популярните адаптогени?


Сред най-популярните адаптогени са:


• Ашваганда (Withania somnifera): Известна със своите успокояващи и стабилизиращи свойства, ашваганда е един от най-изследваните адаптогени.

• Родиола (Rhodiola rosea): Тази арктическа билка се използва за повишаване на енергията и сроковете за реакция при стрес.

• Шизандра (Schisandra chinensis): Известна със своите антистресови и антиоксидантни свойства, шизандра се използва в традиционната китайска медицина.

• Гъбата Рейши (Ganoderma lucidum): Известна със своите имуномодулиращи свойства, рейши е популярен адаптоген в китайската медицина.


 3. Как действа ашваганда?


Ашваганда действа като адаптоген, като помага на тялото да се справя със стреса и да поддържа баланса в него. Този билков екстракт съдържа активни съединения като витанолиди и витаферини, които подпомагат функциите на хормоните и нервната система. Те играят ключова роля в регулирането на стресовите реакции на организма.


 4. Какви са ползите от ашваганда?


• Управление на стреса: Ашваганда помага на организма да се справя със стреса, намалява нивата на кортизол (хормон на стреса) и подобрява общата психофизическа устойчивост.

• Подобряване на имунната функция: Този адаптоген укрепва имунната система и помага на тялото да се защитава срещу инфекции и болести.

• Подобряване на сърдечното здраве: Ашваганда може да намали нивата на лошия холестерол и кръвната захар, което подпомага здравето на сърцето.

• Подобряване на сънта: Този адаптоген може да помогне при безсъние и подобряване на качеството на сънта.

• Поддържане на здравата кожа: Ашваганда може да подобри видимостта на кожните проблеми, свързани със стрес.


 5. Какво е SHODEN® Ashwagandha и как се различава от останалите на пазара?