Free shipping over 50 BGN
About us Video Blog Laboratory FAQ's Contacts
СЕЛАГИНЕЛА ТАМАРИСЦИНА: ПРИРОДНОТО СЪКРОВИЩЕ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА И ХОЛЕСТЕРОЛА
СЕЛАГИНЕЛА ТАМАРИСЦИНА: ПРИРОДНОТО СЪКРОВИЩЕ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА И ХОЛЕСТЕРОЛА
Added on 10.03.2024
Селагинела тамарисцина, известна още като "Златна Праскова", е вид вечнозелена растителност, дълбоко уважавана в традиционната китайска медицина. Тази растителност е богата на ценни биоактивни съставки, включително аментофлавон, което я прави ценен източник на здравословни съставки.

ПОЛЗИ ЗА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА


Аментофлавонът, се явява като ключов фактор в балансирането на пикочната киселина в човешкия организъм. Този уникален състав има способността да стимулира функцията на бъбреците, което води до по-ефективна екскреция на излишната пикочна киселина. Следователно, аментофлавонът подпомага предотвратяването на натрупването на пикочната киселина в организма, предотвратявайки появата на неприятни състояния като подагра и камъни в бъбреците. Тази биологично активна съставка, също така проявява силни антиоксидантни свойства, които помагат в борбата с възпалителните процеси в тялото. Понеже възпалението може да допринесе за повишаване на нивата на пикочната киселина, антиоксидантите в аментофлавона играят важна роля в регулирането на тези нива.
Освен това, растителният екстракт регулира метаболизма на пурините, които са предшественици на пикочната киселина. Чрез поддържането на балансиран метаболизъм на пурините, аментофлавонът спомага за контролирането на нивата на пикочна киселина в тялото.
Тези уникални механизми на действие го правят изключително полезен за регулиране на нивата на пикочна киселина в организма и за поддържането на здравето на бъбреците и ставите.

ПОЛЗИ ЗА ХОЛЕСТЕРОЛА


Изследванията показват, че Селагинела тамарисцина има благоприятно въздействие върху нивата на холестерола в кръвта. Аментофлавонът, като ключова съставка, способства за регулирането на холестерола в кръвоносната система. Това включва намаляване на нивата на LDL (лошия) холестерол и повишаване на нивата на HDL (добрия) холестерол, което е важно за поддържането на здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система.
Селагинела тамарисцина, обогатена с аментофлавон, представлява важен елемент от природата за поддържането на оптималното здраве на организма. Нейните свойства за регулиране на пикочната киселина и холестерола я превръщат в безценен природен дар в борбата срещу множество здравословни проблеми.