Free shipping over 50 BGN
КАКВО Е НАД+ И КАК СЕ ПРОИЗВЕЖДА
КАКВО Е НАД+ И КАК СЕ ПРОИЗВЕЖДА
Added on 08.02.2023


 

Никотинамид аденин динуклеотид, известен още като НАД+ ( съкращение на английски NAD+), набира все по-голяма популярност напоследък. Но какво всъщност представлява? Гореспоменатият е много важен коензим, който е необходим за правилното функциониране на стотици ензими в организма. Освен това се намира във всяка клетка на тялото и играе решаваща роля в производството на енергия. Най-известният изследовател на тази молекула е харвардският професор, д-р Дейвид Синклер. Той често е заявявал, че без това съединение в телата ни ще сме мъртви след 30 секунди! Това е доста смело твърдение, което е подкрепено от научни факти. Благодарение на доктор Синклер и екипа му, сме на крачка от това което наричаме “anti-age”.

Поддържането на адекватни нива на NAD+ е от решаващо значение за цялостното ни здраве. Проблемът е, че нивата му намаляват с напредване на възрастта. Поради това често е рекламиран, като една от най-добрите добавки за дълголетие. Ползите от поддържане на оптимални нива са  много. Изключително бързо настъпват промени в енергийните нива. Натрупаната умора просто изчезва. Подобрения се забелязват в циркадния ритъм, сънят става  по-пълноценен, метаболизмът се забързва. Дори при по-млади индивиди повишаването на това съединение може да се окаже ефективно. Това е така, защото нивата на тази молекула също могат да намалеят поради различни субективни и обективни събития, като повишен оксидативен стрес и наднормено телесно тегло. Осигуряването на адекватни нива от обсъждания коензим важи за всички хора, а не само за тези, които са в напреднала възраст.
Как се прави NAD+

Ние можем да го синтезираме в нашите тела. Важно е да отбележим, че има различни пътища, които могат да доведат до производството му. Първият от тях е известен още като de novo път. Той използва аминокиселината Л-триптофан като изходен материал за производството на NAD+. Тук процесът е изключително дълъг и сложен. Той сам по себе си не е най-ефективният.

 

Следващият начин за производство е пътят на Preiss-Handler, който използва диетична никотинова киселина (витамин B3) за генериране на коензима. Този път изглежда много по-ефективен и наистина, ниският хранителен прием на витамин B3 всъщност може да причини дефицит на NAD+. Като се има предвид това, допълването с никотинова киселина, макар и добро за предотвратяване на дефицити, не е най-ефективният начин за генериране на жизненоважната молекула.

 За целта трябва да погледнем към следващия път, известен като спасителният! При него, никотинамидният мононуклеотид, известен още като NMN, се превръща директно в NAD+ само с една стъпка! По този начин не е изненада, че това е най-ефективната и използвана стратегия за бързо повишаване на нивата в организма.

ИМА ЛИ КАЧЕСТВЕН NMN  НА ПАЗАРА

Екипът на Different Pharm вярва в напредъка на медицината. Проведени са множество клинични изследвания и е повече от ясно, че NMN е най-правилният избор за повишаване нивата на НАД+. Ето защо, ползвайки топлата ни връзка с най-добрите разработчици в света, ние ви предоставяме най-добрият NMN на пазара, с чистота от 99%. Смело заставаме зад думите си, тъй като сме направили проверка на суровината в трета независима лаборатория. Анализът е видим за всички и може да бъде проверен тук.

Линк към продукта:

DIFFERENT PHARM NMN (ℬ-NICOTINAMIDE MONONUCLEOTIDE)

 

 

Cart (0)
Your basket is empty!

Products