Free shipping over 50 BGN
About us Video Blog Laboratory FAQ's Contacts
ЧЕРВЕН ОРИЗ: ПЪТЯТ КЪМ ЗДРАВО СЪРЦЕ И ОПТИМАЛЕН ХОЛЕСТЕРОЛ
ЧЕРВЕН ОРИЗ: ПЪТЯТ КЪМ ЗДРАВО СЪРЦЕ И ОПТИМАЛЕН ХОЛЕСТЕРОЛ
Added on 27.02.2024
Екстрактът от червен ориз е природен продукт, който притежава вековна история на използване в китайската традиционна медицина. Съставен от ферментиран ориз с червен микроорганизъм Monascus purpureus, този продукт представлява важен елемент в подпомагането на здравето на сърцето и оптимизирането на нивата на холестерола. В този текст ще разгледаме богатата история на екстракта от червен ориз, начините на откриване и неговите благоприятни влияния върху холестерола.

ИСТОРИЯ И ОТКРИТИЕ


Историята на екстракта от червен ориз се увива във вековния покрив на китайската култура. Още в древността, китайците са използвали този продукт като храна и лекарство. Откритието на метода на ферментация на ориза с червен микроорганизъм е било случайно, но е донесло големи ползи за човечеството. Чрез добавянето на Monascus purpureus към варена ръж, ориз или други зърнени култури, се получава продукт с характерен червен цвят и благоприятни хранителни и лечебни свойства.

БЛАГОПРИЯТНИ ВЛИЯНИЯ ВЪРХУ ХОЛЕСТЕРОЛА


Екстрактът от червен ориз се отличава със своите благоприятни ефекти върху нивата на холестерола в кръвта. Активният компонент (монаколин К), който се съдържа в него, е естествен статин, подобен по действие на тези, които се използват в медицината за регулиране на холестерола, с тази разлика, че е напълно безвреден за организма. Той действа като инхибитор на ензима HMG-CoA редуктаза, което води до намаляване на производството на холестерола в организма. Този механизъм допринася за намаляване на нивата на LDL (лошия холестерол) и общия холестерол в кръвта, което има положително въздействие върху здравето на сърцето и кръвоносната система.
Екстрактът от червен ориз представлява естествен подход за поддържане на здравето на сърцето и оптимизиране на нивата на холестерола. Неговата вековна история и доказаните благоприятни влияния го правят предпочитан избор сред хората, които търсят ефективно решение за поддържане на здравословни нива на холестерола. Въпреки това, преди да започнете прием на екстракт от червен ориз или други добавки, винаги се консултирайте със своя лекар, за да се уверите, че това е подходящата опция за вас.DIFFERENT PHARM - CHOLESTELOW - 30 капсули
Cart (0)
Your basket is empty!

Products