Free shipping over 50 BGN
About us Video Blog Laboratory FAQ's Contacts

Painkiller

30 веган капсули
38,00 лв
Place an order with just 1 click
Free shipping over 50 BGN

Joints and tendons
Reduced mobility and stiffness
Pains of different nature
Powerful anti-inflammatory effect

Janoshik ЛАБОРАТОРНО ТЕСТВАН ЗА ЧИСТОТА И ИДЕНТИЧНОСТ НА ПРОДУКТА В ТРЕТА НЕЗАВИСИМА ЛАБОРАТОРИЯ - JANOSHIK CZECH REPUBLIC. ВИЖ ТУК и ТУК.
Описание

Пейнкилър е най-добрият продукт създаван някога срещу болки от различно естество. Той е изцяло натурален и при разработването му са използвани най-висок клас суровини, които са проверени за качество в трета независима лаборатория Janoshik Analitical.

ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА ПЕЙНКИЛЪР

- Успешно се справя с болки от различно естество: мигрена, болки в кръста, неврологична, стомашна, менструална болки

- Намалява сковаността в ставите

- Може да помогне при фибромиалгия

- Силен противовъзпалителен ефект

- Подпомага възстановяването на ставния хрущял

- Ефективен при остеоартит и ревматоиден артрит

- Облекчава болки в коляното и тазобедрената става

Кои са активните съставки:

Пейнкилър е изграден от три компонента:

Палмитоилетаноламид

Boswellin® SUPER – патентован екстракт от Босвелия серата съдържащ минимум 30% AKBBA

Неденатуриран колаген тип II

Какво представлява Палмитоилетаноламидът

Палмитоилетаноламидът (ПЕА) е ендогенен (произвеждан в тялото) амид на мастна киселина с болкоуспокояващи свойства. Някои доказателства сочат, че добавките с ПЕА могат да намалят болката, свързана с различни здравословни състояния. Продуктът е ендоканабиноид-подобен липиден медиатор с широко документирани противовъзпалителни, аналгетични, антимикробни, имуномодулиращи и невропротективни ефекти. Понася се добре и няма странични ефекти при животни и хора.

Възпалението е видна характеристика на болката. Докато то и невровъзпалението първоначално са защитни механизми, хроничното възпаление създава набор от вредни ефекти.

Голяма част от съществуващите изследвания на ПЕА са посветени на неговите аналгетични свойства. Той е изследван в предклинични модели на възпалителна и невропатична болка и неговата ефикасност е демонстрирана при клинични състояния, включително остеоартрит и болки в ставите, невропатична, следоперативна болки, фибромиалгия и ендометриоза. Наличните в момента аналгетици носят рискове от стомашно-чревни, чернодробни, сърдечно-съдови и бъбречни увреждания, които се увеличават при лечение на дългогодишни заболявания. Аналгетичната ефикасност и безопасност на продукта го правят обещаващ алтернативен кандидат за лечение на хронична болка и такава при уязвими индивиди. Ефикасен е при мигрена и менструални болки.

ПЕА е обещаващо алтернативно съединение за облекчаване на болки в ставите. Едно клинично проучване установи, че това вещество е по-ефективно от ибупрофен за облекчаване на състояния при остеоартрит на темпоромандибуларната става. Второ плацебо-контролирано проучване демонстрира ефективността на ПЕА при пациенти с остеоартрит на коляното. В това 8-седмично клинично проучване изследователите са открили дозозависимо подобрение на болките в ставите, сковаността и функцията, измерено чрез индекса за остеоартрит на университетите Западен Онтарио и Макмастър (WOMAC), при тези, които са консумирали форма на ПЕА с висока бионаличност. До седмица 8 болката в ставите е намалена с 40% (300 mg) и с 49,5% (600 mg), със значително намалена употреба на спасително лекарство. Пейнкилър съдърща 600 мг активно вещество в доза!

В трето двойно-сляпо, рандомизирано, плацебо-контролирано проучване, дневна доза от 350 mg ПЕА с висока бионаличност е оценена за ефикасност при 80 индивида, изпитващи обща болка в ставите. Използвана е визуална аналогова скала за самооценка на болките в ставите сутрин и вечер. Активната група има значително намаляване на болките в ставите след 14 дни в сравнение с плацебо. Тя беше значително намалена още след 3 дни.

Невровъзпалението сега се разглежда като ключов аспект в патогенезата на много, ако не и на всички невродегенеративни разстройства, включително болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон, инсулт, травматично мозъчно увреждане, разстройство от аутистичния спектър, епилепсия и когнитивно, поведенческо и разстройства на настроението. Намаляване на невровъзпалението може да бъде ефективен начин за запазване на мозъчната структура и функция. Има доказателства, че ПЕА упражнява невропротективни действия, чрез насърчаване на редуциране на невровъзпалението. Поради това повишените нива на ПЕА при няколко патологии на ЦНС могат да бъдат ендогенен цитопротективен отговор на увреждане. Тъй като ПЕА преминава кръвно-мозъчната бариера, допълнителният прием може да намери приложение в превенцията и дългосрочното управление на различни невровъзпалителни състояния.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА Boswellin® SUPER

Boswellin® AKBBA - Известното и историческо име с доказана ефикасност

Sabinsa е историческият производител, започвайки с Boswellin в началото на 1992 година. Те са първите, които рекламират екстракта и първите, които изолират мощния биоактивен AKBBA. Бяха редактирани различни книги и бяха проведени редица изследвания. Изборът на Boswellin означава избор на безопасност, доказана ефикасност, история и добре познато име - гаранция за качество и ноу-хау. Предлагат се няколко степени. Те не се титруват в „общо босвелиеви киселини“ – което само по себе си не означава нищо, тъй като ще бъдат включени всички киселини – а в бета-босвелиевата киселина и по-специално в AKBBA.

Boswellin Super (орално):> 30% AKBBA, 1,5% Keto beta, 3,5% Acetyl beta, 7,5 beta boswellic acid 75%

Има многобройни собствени вътрешни проучвания (например това за болката в коляното: „Ефект на Boswellin® SUPER върху болката в коляното при възрастни японци: рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване“. Това е единственият екстракт от босвелия, който има няколко собствени проучвания за безопасност (последното датира от края на 2020 г.: „Мутагенен, генотоксичен и субхроничен орален анализ на безопасността на екстракт от босвелия серата (Boswellin® Super)“)

Босвелия - Мощно и естествено противовъзпалително средство. Продуктът е стандартизиран за съдържанието си не само на босвелиева киселина, но главно на AKBBA, действащ по два начина: 5-липоксигеназа и HLE (човешка левкоцитна еластаза). Неговите свойства са локално или перорално приложение (противовъзпалително действие, но също и против бръчки, стареене и стегнатост на кожата). Доказано е, че ацетил-кето-бета-босвелиевата киселина (AKBBA) е най-мощният инхибитор на ензима 5-липоксигеназа и левкотриен-медиираните възпалителни пътища (Schweizer et al., 2000). Освен инхибирането на левкотриен, AKBBA инхибира активността на COX-1 в човешките тромбоцити, потиска активирането на NF-κB и провъзпалителните цитокини. Босвелиевите киселини също блокират активността на човешка левкоцитна еластаза. Това двойно инхибиране на HLE и ензима 5-Липоксигеназа е уникално за босвелиевите киселини, срещу ревматоиден артрит, остеоартрит, ревматизъм на меките тъкани, болки в кръста.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НЕДЕНАТУРИРАНИЯТ КОЛАГЕН ТИП II

Това е хранителна добавка, получена от хрущял на пилешка гръдна кост. Знаете ли каква е разликата между този и хидролизираният колаген? Неденатурираният и хидролизираният колаген са две различни форми на колаген, протеин, който представлява основният строителен блок на кожата, ставите, косата и други тъкани в човешкото тяло.

При първият тип колаген (този, използван в Painkiller) – извличането става при ниска температура и не включва химични обработки. Докато хидролизираният колаген преминава през процес наречен хидролиза, който често включва висока температура и/или ензими.

Едно потенциално безпокойство е, че хидролизираният колаген (в дози от около 10 грама на ден) е показал, че повишава нивата на оксалат в урината, вероятно защото колагенът се състои от приблизително 10% хидроксипролин, а основният метаболит на хидроксипролина е оксалатът. В резултат на това по-високите дози могат да увеличат риска от оксалатни камъни в бъбреците при податливи индивиди.

Неденатурираният колаген тип две подобрява болките в ставите чрез въздействие върху имунната система. По-конкретно, смята се, че той индуцира образуването на регулаторни Т клетки (Tregs) в области на червата, известни като петна на Preyer. Тези Т клетки могат да влязат в кръвообращението, където произвеждат противовъзпалителни съединения (напр. IL-10 и TGF - beta ), които могат да инхибират възпалението и увреждането на тъканите в ставите. По този начин неденатурираният колаген тип две сигнализира тялото ви да възстанови и поправи ставния хрущял.

Изследвания показват, че неденатурираният колаген тип II намалява общия дискомфорт и увеличава физическата функция по-добре от Глюкозамин 1500 мг + Хондроитин 1200 мг!

Начин на употреба: 2 капсули дневно.

Reviews from customers
КД
12.04.2024
Камен Дрангов
Не вярвах, че ще ми помогне, тъй като бях пробвал какви ли не продукти и мазила и вече бях напълно отчаян. Не вярвах, че тая постоянна болка в коляното ще ме остави някога... Един приятел ми каза за тази добавка и мога само да съжалявам, че не го послушах веднага, а чаках още 2 месеца, за да поръчам. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Оставете вашият отзив

Similar products
Painkiller
Painkiller
30 веган капсули
38,00 лв
Add To Cart
Cart (0)
Your basket is empty!

Products